Õppevideod aitavad lihvida XIII noorte tantsupeo repertuaari

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
XIII noorte laulu- ja tantsupeo pealavastaja Agne Kurrikoff-Herman soovib keerulisel ajal õpetajale peo repertuaari õppimise võimalikult lihtsaks teha.
XIII noorte laulu- ja tantsupeo pealavastaja Agne Kurrikoff-Herman soovib keerulisel ajal õpetajale peo repertuaari õppimise võimalikult lihtsaks teha. Foto: Sille Annuk

XIII noorte tantsupeo liigijuhid ja nende assistendid on tantsupeotantsud oma rühmadele selgeks õpetanud ning käib tihe töö õppevideote salvestamisega. Lisaks tantsukirjeldustele, -joonistele ja nootidele jõuavad videod peagi tantsupeoks valmistujateni.

XIII noorte tantsupeo pealavastaja Agne Kurrikoff-Hermani sõnul salvestatakse sel aastal esimest korda lisaks tavapärastele õppevideotele eraldi kombinatsioonid, et keerulisel ajal õpetajale peo repertuaari õppimine võimalikult lihtsaks teha. Samal põhjusel otsustati sel korral ka kogu tantsupeo repertuaar mahutada ühte tantsukirjelduste raamatusse.

Agne Kurrikoff-Herman ütles, et korraga kogu peo materjali välja andmine on erandlik. “Varem on repertuaar ilmunud kahes osas, kuid sel korral otsustasime ühe trükise kasuks, et juhendajad saaksid juba enne peohooaja algust asuda tantse õpetama. Selline lähenemine võimaldab igal juhendajal valida oma rühma jaoks sobiva rütmi tantsude omandamisel,” selgitas Kurrikoff-Herman. Tantsupeo pealavastaja sõnul jõuab kogu repertuaar koos muusika- ja videosalvestiste ning tantsukirjeldustega juhendajateni tantsupeo esimesel repertuaariseminaril veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles