Esimesel advendil jagub tegevust kogu pühapäevaks

, suvereporter
Copy
Advendiküünal süüdatakse Lääne-Virumaal enam kui paarikümnes paigas.
Advendiküünal süüdatakse Lääne-Virumaal enam kui paarikümnes paigas. Foto: Vladislav Musakko

Esimene advent on juba homme. Advent on paastu-, lähedaste jaoks olemas olemise, endasse süvenemise ja heategemise aeg. Kristlastele on advendiaeg oluline, et valmistuda jõuludeks ning pidada meeles jõulude tõelist tähendust.

Advendiaja alguse tähistamine algab Kunda kirikus, kus toimub kell 12 esimese advendi jumalateenistus, esinema on kutsutud Kunda Naiskoor. Kell 14 on jumalateenistus ja advendiküünla süütamine Viru-Nigula kirikus. Kirikus esitab oma repertuaari Viru-Nigula Segakoor. Kell 16 süüdatakse Aseri keskväljakul advendiküünal ning meeleolu loovad rahvamaja taidlejad. Kell 18 süüdatakse Kunda keskväljakul advendiküünal ja esineb Viru-Nigula valla noorte näitering.

Ka Vinni vallas algab esimese advendi tähistamine kell 12, kui Viru-Jaagupi kirikus toimub jumalateenistus ja esineb Kaire Rapur. Kell 13 on Roelas advendikontsert, millel Margus Grosnõi ja Peep Pihlak esitavad laule ja luulet, mida saadavad kitarr ja saksofon. Viru-Jaagupis toimub kell 15 jõulukuuse juures kogu perele mõeldud advendiüritus, millel jagatakse kakaod, teed ja piparkooke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles