Häirekeskus reageeris maakonnas nädalaga 348 sündmusele

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Lõppenud nädalale andsid tooni libedusest põhjustatud liiklusõnnetused. Pühapäeva õhtul sõitis Roelas sõiduauto Lexus vastu kivimüüri.
Lõppenud nädalale andsid tooni libedusest põhjustatud liiklusõnnetused. Pühapäeva õhtul sõitis Roelas sõiduauto Lexus vastu kivimüüri. Foto: Marianne Loorents

Möödunud nädalal registreeris häirekeskus Lääne-Virumaal 348 sündmust, mille puhul pidid reageerima kas päästjad, kiirabitöötajad või politseinikud. Kiirabisündmusi oli 234, politseil 89, päästel 8 ning 17 sündmust olid sellised, mille korral pidid reageerima eri ametkondade operatiivressursid.

Kiirabi vajati kõige enam kõhu- ja südameprobleemide ning hingamisraskuste tõttu. Traumast tingitud kiirabi väljakutsete arv kasvas eelmisel nädalal enam kui 40 protsenti ja põhjus oli lihtne – libedus. Paljud traumad olid just tingitud libedaga kukkumisest, mistõttu vajati kiirabi.

Politseile tehtud teadete seas domineerisid lähisuhtevägivallast, liiklusõnnetustest ning joobes isikutest teadaandmised. Päästjad olid ametis liiklusõnnetustele ning automaatsetele tulekahjualarmidele reageerimisega. Liiklusõnnetused andsid möödunud nädalal Lääne-Virumaal tooni ja seda muutunud ilmaolude tõttu.

Hädaabinumbril 112 helistati ida regioonist tervikuna 3514 korral (nädal varem 3616).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles