Lenini Krioua: “Enne siia tulekut olin päris mures, kuidas mind vastu võetakse”

, suvereporter
Copy
Väike-Maarja noortekeskuses töötav prantslanna Lenini Krioua on tänulik, et sai tulla Eestisse ennast leidma.
Väike-Maarja noortekeskuses töötav prantslanna Lenini Krioua on tänulik, et sai tulla Eestisse ennast leidma. Foto: Erakogu

Prantslanna Lenini Krioua tuli kaheks kuuks vabatahtlikuna Väike-Maarja noorsootöötajaks, kuna ta tahtis avastada maailma ja teha midagi kasulikku. Selleks et seda teha, osales Lenini Parcours le Monde’i projektis “DO IT”. Projekt on unikaalne, kuna erinevalt paljudest teistest vabatahtlike projektidest ei nõuta selles osalejatelt töökogemust.

Parcours le Monde on Prantsusmaa MTÜ, mille eesmärk on tõsta piiratud võimalustega noorte konkurentsivõimet. Paola Gaffiero, projekti eestvedaja Prantsusmaal, on seda meelt, et välismaal saadud kogemused annavad noortele prantslastele isiklikke, kultuurilisi, erialaseid, keelelisi ja tehnilisi kogemusi, mis tõstavad nende tööalast konkurentsivõimet.

Projekt “DO IT” on kooskõlas ka Euroopa Liidu sotsiaalse mitmekesisuse eesmärgiga, kuna see võimaldab eri geograafilise ja kultuurilise taustaga noortel osaleda kollektiivsetes vabatahtliku töö projektides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles