Lähitulevikus raudteele alternatiivi pole

Tõnu Grünberg
, Rail Baltic Estonia juhatuse esimees
Copy
Rail Baltica Estonia juhatuse esimees Tõnu Grünberg.
Rail Baltica Estonia juhatuse esimees Tõnu Grünberg. Foto: Mihkel Maripuu

Euroopa Liidu jõulise rohepoliitika valguses, kuid mitte ainult, peame üha tõsisemalt mõtlema, milliste valikute ees seisame. Kütuste järsk ja pidev hinnatõus, sõiduautode kerkivad hinnad ja kohati lausa defitsiit, komponentide puudus, pikamaaveokijuhtide vananemine ja suurenev palgasurve on vaid osa põhjustest, mis peaksid meis omajagu muret tekitama ning mõtlema panema, millised valikud meile lähemas tulevikus transpordi puhul üleüldse jäävad.

Ka mulle meeldib aeg-ajalt unistada – hyperloop, lendavad autod, tehis­intellekt kooliõpetajate rollis jne jne. Tehnoloogia areneb niisama hästi kui meie endi silme all enam mitte aastate, vaid kuude ja nädalatega. Tulevik on juba täna.

Unistamine on tasuta ja keeruline on seda mitte teha, kui sulle kuvatakse videopildis seda, mis veel kõigest paarkümmend aastat tagasi oli võimalik vaid ulmefilmides. Ja samas, vaadates päris elu, moodustavad isegi palju räägitud elektriautod meie tänavatel ja teedel sõitvatest autodest jätkuvalt vaid kaduvväikese osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles