Telefonide ja rahakottide kõrval on bussi ununenud laps ja seapea

Merly Raudla
Copy
"Rahakotid, telefonid, kõrvaklapid, mängupüstol, ravimid, võtmed, prillid, akupangad," nimetas GoBusi logistik Kalmer Klettenberg leitud asju, mis kontorisse toodud.
"Rahakotid, telefonid, kõrvaklapid, mängupüstol, ravimid, võtmed, prillid, akupangad," nimetas GoBusi logistik Kalmer Klettenberg leitud asju, mis kontorisse toodud. Foto: Ain Liiva

Tööpäeva lõppedes vaatab bussijuht sõiduki istmed ja põranda üle ning korjab leitud asjad kokku. Enamasti on tegu telefonide, rahakottide, kinnaste-mütside ja vihmavarjudega. Kord leidis pika staažiga bussijuht Riho Oksanen tühjast bussist eelkooliealise lapse. Logistiku kätte on jõudnud ka toidukott, millest hakkas roiskumise haisu ajama paberi sisse keeratud seapea.

Möödunud nädalal unustas üks Rakvere põhikooli viienda klassi õpilane Haljalast Rakveresse sõites bussi rahakoti. Laps oli ehmunud ja helistas kõik kodused läbi. Bussijuht oli kiirelt rahakoti üles leidnud ning juba paar tundi pärast kadumist kooli toimetanud. Tänulik ema tegi sellest loost sotsiaalmeediasse postituse, mida kiideti ja jagati üle 2000 korra. Sõbralikkus läheb inimestele hinge.

Üle poole sajandi bussijuhiametit pidanud Mart-Lembit Karu nentis, et bussijuhitöös ongi kõige olulisem inimestega arvestamine. 1968. aasta juulis esimese tööna huvilised Tartumaalt pealinna ringrajasõitu vaatama viinud Karu kõneles, et aegade jooksul on bussi hästi palju asju maha unustatud. Viimasel ajal unustavad koolilapsed telefone. “Kuu aja jooksul oleme leidnud neli telefoni,” sõnas Karu ja lisas, et kuna bussifirma on kui meeskond, viib tema kõik leitud asjad kas logistiku või raamatupidaja kätte. Ta on ka ise omanikke otsinud, kui on vähegi võimalik olnud jälgi ajada. “Tuleb olla kohusetundlik ja abivalmis, et inimesed saaksid asjad tagasi,” nimetas bussijuht oma moto. Ja talle on tänulik oldud. Oma karjääri kõige põnevamaks leiuks pidas ta abielusõrmust. “Kõike on olnud,” võttis Karu lühidalt kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles