Terviseamet tegi ettekirjutuse MÉM Cafe sulgemiseks

BNS
Copy
MEM Cafe sulgemine
MEM Cafe sulgemine Foto: Madis Veltman

Terviseamet tegi OÜ-le MEM Kohvikud ettekirjutuse Tallinnas Vana-Kalamaja tänaval asuva toitlustuskoha sulgemiseks, sest ettevõte oli korduvalt eiranud valitsuse korraldusega kehtestatud kontrollinõudeid, ja kohviku asukohas on keelatud igasugune majandustegevus, sealhulgas kaasamüük.

Terviseamet tugines otsuse tegemisel nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seadusele, mis annab õiguse sulgeda asutusi ja piirata nende tegevust, kui see on vajalik nakkushaiguse leviku tõkestamiseks.

Terviseamet ning politsei- ja piirivalveamet tuvastasid korduvate kontrollkäikude ajal, et ettevõte eirab valitsuse korralduse nr 305 alusel kehtestatud kontrollinõudeid.

Muu hulgas ei kontrollinud ettevõtja külastajate vaktsineeritust või viiruse läbipõdemist kinnitavaid tõendeid ja teste ning jättis tuvastamata klientide isikusamasuse.

Hoolimata korduvalt määratud sunnirahast jätkas ettevõtja rikkumist ja kinnitas asutust kontrollinud ametnikele, et ta on keelanud klienditeenindajatel eelnimetatud tõendeid küsida. Kuivõrd seni rakendatud sunnivahendid ei ole ettevõtjat mõjutanud rikkumist lõpetama ning ta on avalikult teavitanud kavatsusest rikkumist jätkata, tuleb kohvik sulgeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles