Vähki surnud patsiendi tütar: haigekassalt nõutakse raha koduvisiitide eest, mida ei toimunud (1)

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Annika Soots kaotas sügisel leukeemiale oma isa, kes veetis viimased kaks kuud Kiviõli hooldekodus.
Annika Soots kaotas sügisel leukeemiale oma isa, kes veetis viimased kaks kuud Kiviõli hooldekodus. Foto: Mailiis Ollino

Kadrinas elav naine on veendunud, et tema eaka isaga tegelema pidanud õendushooldusfirma on esitanud haigekassale fiktiivseid arveid. Mida teha olukorras, kus üks ütleb üht, teine teist, infosüsteemid võiks justkui kinnitada mõlemat ning ainus, kes midagi päriselt kinnitada saaks, on siitilmast lahkunud?

Annika Soots leinab sügisel lahkunud isa, kes põdes kolmkümmend aastat kroonilist leukeemiat. Peale isa surma soovis tütar digilugu.ee kaudu näha tema ravidokumente ja avastas muu hulgas õendushooldusfirmast haigekassale esitatud arved isale tehtud koduvisiitide eest. Visiitide eest, mida tütre sõnul tegelikkuses ei toimunud.

Soots vaidlustas arved haigekassale saadetud e-kirjas, samuti pöördus ta need esitanud õendushooldusfirma TNP Konsultatsioonid OÜ poole. Haigekassa vastuses kirjutab partnersuhtluse osakonna usaldusarst Riina Pettai, et haigekassa pole leidnud kinnitust naise esitatud väidetele. TNP Konsultatsioonide vastuses seisab, et ollakse juhtumit uurinud, usaldatakse oma töötajat ja jäädakse seisukohale, et visiidid on toimunud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles