Juhtkiri: labidatele valu!

Kärt Devaney
Copy
Rakvere Keskväljak.
Rakvere Keskväljak. Foto: Meelis Meilbaum

Vanarahvas on ajast aega meelde tuletanud: haned läinud, hallad maas, luiged läinud, lumi taga. Enamasti nõnda ongi ning ka tänavu pole tali taeva jäänud ja lubatud lumi on kohal.

Meile kui põhjamaa inimestele ei peaks see enam kellelegi üllatuseks olema, ometi käib lume üle rõõmustamise juurde miskipärast igal aastal ka torisemine lumelükkamise pärast, otsekui oleks kevade, suve ja sügise jooksul ununenud, et pikk ja lumerohke talv ning ka lumerookimine käivad Eesti elu juurde.

Eks käinud ka ennemuiste, ent toona lihtsalt polnud valla-, linnavalitsusi ega lumetõrjeks vajalikke riigihankeid, ei olnud kellegi poole vaadata, kui koduni viiv tee täis tuisanud oli. Sellest hoolimata said esivanemad hakkama. See ei tähenda muidugi, et me täna peaksime ilmammustest või nõukogudeaegsetest tõsiasjadest lähtuma. Aastal 2021 on üsna loomulik, et elanike ootuste hulka mahuvad ka lumevabad teed ja tänavad. Eriti kui vaatame palgateatiselt seda rida, kus kirjas meie sissetulekult maha läinud maksud. Me tahame nende eest ka midagi vastu saada, ent kas viriseme ehk liiga palju, kui teed lahti lükkamata on?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles