Rakverest tehakse maailmatasemel tarkvaraarendust

Kärt Devaney
Copy
Peeter Ossip (esiplaanil) ütleb, et töökeskkond peab olema inimesekeskne ja mõnus. Tagaplaanil kolleeg Joel Randveer.
Peeter Ossip (esiplaanil) ütleb, et töökeskkond peab olema inimesekeskne ja mõnus. Tagaplaanil kolleeg Joel Randveer. Foto: Marianne Loorents

IT-meest või programmeerijat ette kujutades kerkib silme ette pilt “patsiga poisist”, kes ajab keerulisi arvutiasju, millest tavainimene midagi aru ei saa. Rakvere kesklinnas on end moodsas kontoris sisse seadnud aga sootuks erinev seltskond. Loomelinliku töökeskkonna soppides aetakse Trinidad Wisemani nime all rahvusvahelisi asju.

Maailmatasemel tarkvaraarendus nimelt ei sünni Eestis sugugi üksnes Tallinnas ja Tartus, vaid Rakvereski tegeletakse sellega juba üle kümne aasta.

Nagu nimigi pooleldi naljaga viitab, sündis ettevõtte Rakvere kontor kolme targa mehe kokkusaamisest. “Kolm pealinna IT-meest lähevad Rakveres baari. Selline see alguslugu oligi,” räägib asutajaliige ja Rakvere kontori juhataja Peeter Ossip. Nii nagu Ossip ise, on ka teised leidnud siit kaaslased või kolinud koos perega kodumaakonda tagasi. “Võrreldes suurlinnadega on Virumaa väiksem ja turvalisem koht laste kasvatamiseks. Elu- ja töötempo on rahulikum ja mõnusam,” kõneleb IT-arendaja. “Ma usun, et nii mõnigi, kes on Tallinnasse või kaugemale kolinud, igatseb siia tagasi. Paljude jaoks jääb asi aga töökoha taha.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles