Kirjandusmuuseumi TV alustab voogedastusi

Merly Raudla
Copy
Eesti kirjandusmuuseumi direktor Tõnis Lukas.
Eesti kirjandusmuuseumi direktor Tõnis Lukas. Foto: Margus Ansu

Eesti kirjandusmuuseum alustab konverentside ja muude sündmuste voogedastamist Kirmus-TV nime all.

Kirmus-TV on loodud, et senisest veelgi laiem publik saaks osa Eesti kirjandusmuuseumis loodud teadmusest, konverentsidest ja muudest avalikest üritustest.

Eesti kirjandusmuuseumi seniste videoloengute ja virtuaalnäituste kasutatavus gümnaasiumides ja kõrgkoolides lubab arvata, et Kirmus-TV ülekanded ja salvestised leiavad samuti huvitatud vaatajaid. Kirjandusmuuseumi direktori Tõnis Lukase sõnul oli Kirmus-TV loomise järele suur vajadus ning selle varasemat käivitamist takistasid muuseumi remont ja voogedastamist võimaldava tehnika tarneraskused.

Esimene Kirmus-TV ülekanne toimub 9. ja 10. detsembril. Vaadata saab rahvusvahelist konverentsi "Luule on ülev ehmatus. Ilmar Laaban 100".

Konverentsi ettekanded käsitlevad Laabanit kui loovisikut, tema loomingu poeetikat ja Laabani paiknemist rahvusvahelise teksti-helikunsti pioneeride ja avangardi esindajate seas. Konverentsil esietendub Eesti muusika- ja teatriakadeemia XXXI lennu lavastus "Ma laaban, sa laabad, ta laabab" (juhendaja Anu Lamp).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles