Lääne-Virumaal reageerisid päästjad, kiirabi või politsei 297 sündmusele

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Politsei.
Politsei. Foto: Marko Saarm

Möödunud nädalal registreeris häirekeskus Lääne-Virumaal 297 sündmust, millele pidid reageerima kas päästjad, kiirabi või politsei. Sündmuste arv oli tuntavalt väiksem kui nädal varem, mil neid oli 348.

Kiirabil oli sündmusi 202, politseil 64 ja päästel 7 ning 24 sündmust olid sellised, mille puhul pidid reageerima eri ametkondade operatiivressursid.

Kiirabi vajati kõige enam kõhuprobleemide, hingamisraskuste ja nõrkuse tõttu. Möödunud nädalal oli ka juhtum, kus 13-aastane tüdruk hakkas õues olles teadvust kaotama. Tüdruku sõbrad reageerisid kiiresti ning pöördusid kohe abi saamiseks lähedal olnud täiskasvanute poole ja toimetasid abivajaja siseruumidesse, kus talle siis kiirabi saabumiseni esmaabi osutati. Kiirabi viis neiu terviserikke tõttu hiljem haiglasse. Siinkohal tuleb tunnustada noori, kes tänu koolist või kodust saadud teadmistele oskavad niisugustes olukordades tihtipeale paremini reageerida kui täiskasvanud inimesed.

Politseile tehtud teadete seas domineerisid liiklusõnnetustest, joobes isikutest ja kaklustest teadaandmine. Päästjatele tehtud teated oli enim suunatud kiirabile või politseile, automaatsed tulekahjualarmid ja hoonetulekahjudest teadaandmine.

Hädaabinumbril 112 helistati ida regioonist tervikuna 3678 korral (nädal varem 3514).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles