Rakvere linnavalitsuse uus koosseis alustas tempokalt

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Rakvere linnavalitsuse liikmed Laur Kaljuvee (vaskult), Kert Karus, Triin Varek, Neeme-Jaak Paap ja Tõnis Pruler.
Rakvere linnavalitsuse liikmed Laur Kaljuvee (vaskult), Kert Karus, Triin Varek, Neeme-Jaak Paap ja Tõnis Pruler. Foto: Kristel Mänd

Rakvere linnavalitsuse uue koosseisu, kuhu kuuluvad linnapea Triin Varek, abilinnapead Laur Kaljuvee, Kert Karus ja Neeme-Jaak Paap ning linnavalitsuse liige Tõnis Pruler, töö on alanud tempokalt. Linnavalitsus kinnitati ametisse 26. novembril toimunud linnavolikogu istungil.

Linnapea Triin Vareku sõnul tagab viieliikmeline linnavalitsus, et kõik linnale olulised valdkonnad on koordineeritud ja juhitud. Rakvere valitsemispraktika juurde on kuulnud ka tava, et linnapea ja abilinnapeade kõrval on keegi, kelle põhitöökoht on väljaspool linnavalitsuse hoonet. Nii ka seekord.

"Meil puudub vajadus luua ametkohti kunstlikult kellegi linnavalitsuse liikme jaoks, seda tehakse ikka linlaste jaoks. Linna arenguga ja sooviga olla jätkuvalt arenev, kaasneb igas valdkonnas lisakohustusi, sest teemad on n-ö laienenud ja seda eriti keskkonna ning roheteemade mõistes. Ja soovime jätkuvalt olla edumeelne linn," ütles linnapea.

"Uuel koalitsioonil on ees töine aeg ja kokkulepete täitmist jagub nelja aastasse. See puudutab poliitikakeeles nii betooni kui korralduslikke ettevõtmisi," märkis Triin Varek.

Linnapea sõnul on algatusi ja mõtteid, mis alguse saanud varasemast koostööst ning realiseeruvad järgmisel valitsemisperioodil. "Töö käib praegu 2022. aasta eelarvega ja otsused, millised saavad olema peamised investeeringud siis, ootavad volikogu ees. Valimistejärgselt allkirjastatud koalitsioonilepingus kajastuvad olulisemad prioriteedid ja tegevused Rakvere linna juhtimiseks aastatel 2021–2025, mis aitavad kaasa Rakvere linna pikaajaliste strateegiliste eesmärkide täitmisele. Selge, et kõik ei realiseeru samal aastal," täpsustas Varek.

"Arvo Pärdi nimeline muusikamaja on jätkuvalt prioriteet. Haridusasutuste hoonete korrastamine saab alguse, tõstame sünni- ja ranitsatoetust ja jätkame tasuta hommikusöögi pakkumisega lasteaias ja -hoius ning pakume tasuta hommikuputru ka koolides. Soov on uuendada linna Keskväljakut ja korrastada Pikk tn 22 väljaku müürid, leiame noortekeskusele tänapäevased tegevusruumid, lahendame mure maadlussaaliga ja linnatransport saab olema tasuta alates 65. eluaastast. Vabastame lapsevanemad lasteaia kohatasust üheks kuuks," rääkis Varek.

Linnapea ütles, et 2022. aasta sügistalvest vabanevad kinnistuomanikud kohustusest hoida kõnniteed lumest puhtad, see hakkab olema linna kohustus. Lennuvälja linnaossa luuakse lisavõimalusi ettevõtetele oma ärihoonete rajamiseks ja valmistatakse ette uued elamupiirkonnad, kuhu saab ehitada kodu. "Soovime panustada rohkem, et roheline mõtteviis jõuaks kõigi inimesteni ja kõikides meie tegevustes kajastuks innovaatilisus, keskkonnasõbralikkus, turvalisusele, energiasäästule ja rohemajandusele mõtlemine. Käivitame kaasava eelarve. Ja see ei ole veel kindlasti kõik," loetles Triin Varek.

Uues linnavalitsuse koosseisus on tegevusvaldkonnad jagatud järgmiselt:

Linnapea Triin Varek: linnavalitsuse juhtimine, linna arendus ja arengule kaasaaitamine, finantsjuhtimine, linna esindamine ja välissuhtlus, suhte- ning teabekorraldus, personaliküsimused, sotsiaalhoolekanne, sh tervishoid ja lastekaitse küsimused ning kriisijuhtimine.

Abilinnapea Laur Kaljuvee: haridus, huviharidus, teadus ja innovatsioon, noorsootöö, kultuur, sh sisuline koostöö linna hallatavate nimetatud valdkondade asutustega ehk Rakvere muusikakooli, kultuurikeskuse, Lääne-Virumaa keskraamatukogu, lasteaedade ja -hoidude ning koolidega.

Abilinnapea Kert Karus: linnaplaneerimine, ehitustegevused, maakorraldus, linnamajandus (sh teed ja tänavad, projekteerimised) ja taristu ning hoonete või rekonstrueerimise küsimused linna allasutuste osas, linnavarad ja ühistranspordi korraldus.

Abilinnapea Neeme-Jaak Paap: turism, ettevõtlus ja koostöö ettevõtjatega, kliima ja keskkonnakaitse (sh rohelise mõtteviisiga seonduvad teemad), elamu- ja energia- ning jäätmemajandus, Euroopa Liidu ja muud arendusprojektid ning turvalisus, koduta loomade varjupaiga töö korraldus ja spordivaldkond. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles