Nädala lõpp võib tuua plusskraadid

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Nädala lõpus läheb soojemaks.
Nädala lõpus läheb soojemaks. Foto: Elmo Riig

Ilmateenistuse prognoosi järgi toob nädala lõpp kohati plusskraadid ehk ilm tuleb ligi 30 kraadi võrra soojem, kui oli nädala alguse öödel. 

Reede öösel on mandril muutliku pilvisusega sajuta ilm. Saartel pilvisus tiheneb ja vastu hommikut hakkab lund sadama ning tuiskab. Puhub ida- ja kagutuul 5–10, rannikul kuni 13, puhanguti 15, saartel 18 m/s. Külma on 12–18, saartel 4–9 kraadi. Päeval pilvisus kõikjal tiheneb.

Lumesadu laieneb mandrile ja tuiskab. Pärastlõunal sajab ka jäävihma. On jäidet ja libeduseoht on suur. Puhub ida- ja kagutuul 6–13, puhanguti 15, saartel kuni 20 m/s. Külma on 8–13, saartel 1–6 kraadi, pärastlõunal temperatuur tõuseb ja on õhtul saartel 0 kraadi ümber.

Laupäeva öösel on pilves ilm. Sajab nii lund, lörtsi kui ka jäävihma. Idapoolsetes maakondades veel tuiskab, laialdaselt on jäidet ja libeduse oht on suur. Puhub kagu- ja idatuul 5–12, puhanguti 15, enne keskööd rannikul kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus –1 kuni –6 kraadi, Lääne- ja Lõuna-Eestis tõuseb vahemikku 0 kuni +3 kraadi.

Päeval on pilves ilm ja sajab lörtsi ja vihma. Puhub kagu- ja idatuul 5–10, rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus 0 kuni +4 kraadi, Virumaal ennelõunal on kuni –1 kraadi. Teed on libedad.

Pühapäeva öösel on enamasti pilves ilm. Sajab lörtsi ja vihma, Virumaal ka lund. Tuul pöördub kagust lõunasse ja edelasse, puhudes 4–9, rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus –1 kuni +2 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab lörtsi ja vihma, õhtul Kagu-Eestis ka lund. Puhub lõuna- ja edelatuul 4–9, rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus –1 kuni +2 kraadi, õhtul langeb kõikjal alla 0 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles