Projekt "Machine" ühendab spordi, muusika ja kujutava kunsti

Kärt Devaney
Copy
Keity Meier ja Valge Tüdruk ühendavad projektis kunsti, spordi ja kujutava kunsti.
Keity Meier ja Valge Tüdruk ühendavad projektis kunsti, spordi ja kujutava kunsti. Foto: Tristan Czas Aasmäe

Muusik Valge Tüdruk ja sportlane Keity Meier on üheskoos ette võtnud projekti, mille fookuses on oktoobris Swissoteli kaksiktornide vahel sooritatud 11-meetrine õhulend.

Ühisteos "Machine" seob spordi, muusika ja kujutava kunsti. Kaskadöör Keity Meier, kes muu hulgas püüab traieli maailmameistrivõistlustel kõrgeid kohti, tegi ajalugu, sooritades oktoobris 117 meetri kõrgusel Swissoteli kaksiktornide vahel 11-meetrise õhulennu. Täna tehti ajalugu interdistsiplinaarse kunstiprojektiga "Machine", kus lõid kaasa artist Valge Tüdruk (Elina Masing), produtsent Florian Wahl ja audiovisuaalne kogukond +372 Community, kelle ühistöös valmis projektile pühendatud lugu ja muusikavideo, milles mõtiskletakse kunsti toel piiride nihutamise üle.

Valge Tüdruku poole pöördus koostööpakkumisega traielisõidu MM-il osalev sportlane ise. Keity Meier täpsustab, et tema jaoks on sportlik sooritus nagu omamoodi etendus. "Sport oma algupäras on osa kultuurist ja mulle meeldib seda endiselt nii näha, isegi kui täna see päris nii ei ole." Meieri sõnul tuleb kõnealuse projekti idee juurte leidmiseks vaadata traielisti suure muusikalembuse poole. "Mulle lihtsalt tohutult meeldivad loomingulised inimesed ja koostöö nendega. Mõtetele tekib värvi ja tahke nii palju juurde," lisab Keity Meier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles