Raskete liiklusolude tõttu peab olema ülimalt ettevaatlik

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Soolapuistur.
Soolapuistur. Foto: Marianne Loorents

Transpordiamet kutsub inimesi üles ettevaatlikkusele, sest kui põhimaanteedel võib esineda libedust, siis kõrvalmaanteedel võib olla jällegi kinni tambitud jäiseid kohti. Lume- ja lörtsihood lähevad päeva jooksul üle jäävihmaks.

Täna varahommikul olid suuremad põhimaanteed valdavalt soolaniisked, kuid kohati esines härmatist, mis tekitas libedust, eriti sildadel, ristmikel ning kiirendus- ja aeglustusradadel. Kõrvalmaanteedel võib kohati olla kinni tambitud jäiseid kohti, eriti metsavahelistel teelõikudel.

Ilmaprognoosi kohaselt on päeval enamasti pilves ilm. Lume- ja lörtsihood liiguvad Saaremaalt ja Liivi lahe ümbrusest päeva jooksul üle Eesti ja lähevad üle jäävihmaks. Õhutemperatuur on mandril nii õhus kui maapinnal veel –10 °C ümber, saartel on kuni –5 °C. Pärastlõunal jätkub temperatuuri aeglane tõus, kuid termomeetri näit püsib endiselt miinuspoolel, vaid saartel tõuseb õhtul 0 °C ümbrusse. Kagu- ja idatuul tugevneb puhanguti kuni 15, saartel kuni 20 m/s ja kohati võib esineda pinnatuisku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles