Kuulutati välja Rakvere riigigümnaasiumi kunstikonkurss

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Rakvere riigigümnaasiumi eskiisprojekt.
Rakvere riigigümnaasiumi eskiisprojekt. Foto: Riigi Kinnisvara

Riigi Kinnisvara koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga kuulutas välja konkursi, et leida parim kunstiteose ideelahendus Rakvere riigigümnaasiumi uue hoone esisele väljakule.

Kunstikonkursi raames otsitakse ümbruskonda rikastavaid nüüdisaegse vormikeelega skulpturaalseid või installatiivseid lahendusi. Ideelahendus peab sobima keskkonnaga ja gümnaasiumihoonega nii oma materjalivaliku kui ka teemakäsitluse poolest. Loodav kunstiteos võiks olla mahuline ning igast küljest vaadeldav. Teos võib ühendada eri kunstiliike, -vorme, tehnikaid ja materjale, see peab olema vastupidavatest ja väärikatest materjalidest.

Kunstiteos on plaanitud hoone peasissepääsu kõrvale platsile ning seda saab vaadelda mitmest küljest. Kunstiteosele avaneb vaade nii kooli klaasfassaadiga söögialalt, väliõppeks mõeldud suurelt astmestikult kui ka pargialalt. Taiesele on broneeritud ala mõõtudega 9,3 x 10,1 x 14,6 meetrit. Vajadusel võib kunstiteos laieneda etteantud alast välja, kuid säilima peaksid 5 meetri laiused läbipääsukoridorid fassaadi ja lipumastide ees. Teose kõrgus võib olla kuni 5 meetrit. Kunstiteos võiks olla pimedal ajal maitsekalt valgustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles