Estonian Cell pani ülikõrgete elektrihindade tõttu tootmise korraks seisma

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kunda lähistel tegutsev Estonian Cell annab tööd ligi sajale inimesele.
Kunda lähistel tegutsev Estonian Cell annab tööd ligi sajale inimesele. Foto: Marianne Loorents

Estonian Cell pani ülikõrgete elektrihindade tõttu oma tehase 8. detsembril päevaks seisma. Tavapärane tootmisprotsess käib selles ettevõttes seitse päeva nädalas ja 24 tundi ööpäevas, sest seiskamine ja taaskäivitamine on keeruline ning aeganõudev protseduur.

Estonian Cell pöördus eelmisel nädalal energiakriisi eskaleerudes ka valitsuse poole. "Palusime Euroopa Liidu hiljutistest, see tähendab energiakriisi alguses välja antud soovitustest lähtudes rakendada energiamakse alandavaid meetmeid laiemalt ka Eestis, sealhulgas tööstustele," rääkis ettevõtte juhatuse liige Siiri Lahe. "Vastust kirjale ei ole veel saanud."

Ta lisas, et pöördumises märgiti ära, et tehas seisis 8. detsembril ülikõrgete elektrihindade tõttu. "Täna tehas töötab, ehkki elektri hind on valulikult kõrge," lisas Lahe. "Meie tehase seiskamine ja käivitamine ei saa toimuda sõrmenipsust, samuti on eriti külmal ajal seiskamise suhtes tundlikud mitmed tehase protsessid, mida peame arvestama otsustusprotsessides.  Meie eesmärk on tagada tehase pikaajaline tegutsemine ja jätkusuutlikkus."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles