Pakast trotsides maailma kõrgeima männi otsa

Merly Raudla
Copy
Foto: Ats Mölder

Möödunud nädalal selle talve kõige krõbetamate miinuskraadidega päeval oli arborist Ats Möldri kalendris kirjas töö Põlvamaal. Hoolimata pea kolmekümnekraadisest külmast külastas Mölder Ootsipalu oru hiiglaseid ning ronis maailma kõrgeima hariliku männi otsa käbisid ja pookeoksi tooma.

Praegu Rakveres pesitsev pärnakas, peaaegu kümme aastat arboristina tegutsenud Ats Mölder nimetas ennast maailma suurimaks külmavareseks, kes harilikult oleks 28-kraadise pakasega töö edasi lükanud. Kuna graafik oli juba muid töid täis, oleks krõbedal päeval puuhiiglase otsa ronimisest loobumine tähendanud, et plaanitud tegevuse võtab ette mõni muu puuhooldaja. Seda Mölder ei tahtnud. Igasugustest huvitavatest ja erilistest ettevõtmistest huvitatud Mölder soovis ise 48 meetrit kõrge männi otsa ronida.

7. detsembril näitas termomeeter 28 kraadi külma. Sellise pakasega jäävad ära igasugused talispordivõistlused ning paljud autod keelduvad käivitumast. "Nii külm ei ole tegelikult kõige parem ilm, et minna puu otsa," ütles Mölder ja selgitas, et siis on oksad rabedad. "Kogu see tööpäev edenes adrenaliini peal," tunnistas Mölder. Põnevusest ei olnud mahti külma näpistamist väga palju tunda. Pärast olid jalad muidugi päris tuimad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles