Mari Jürjens ja Jaan Tätte jagavad hingeasju

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Mari Jürjens ja Jaan Tätte annavad Vihulas hingeasjadest kõneleva kontserdi.
Mari Jürjens ja Jaan Tätte annavad Vihulas hingeasjadest kõneleva kontserdi. Foto: Kätlin Sumberg

Jõuluajal jõuab Vihula mõisa duo Mari Jürjens ja Jaan Tätte, et esitada kontserdil "Hingeasjad" armastatud loomingut. Muusikute sõnul ei saa hingeasju osta – nad on liiga kallid. Aga neid saab jagada. Mis see laulmine muud on kui oma hingekese paotamine.

"Kuulsin palju aastaid tagasi raadiost Mari laulu ja mõtlesin, et selle inimesega tahaks küll kunagi kokku saada. Nüüd me saimegi kokku ja kutsume ka sind sellest ilusast kohtumisest osa saama," ütles Jaan Tätte.

Kaua oodatud esmakohtumine ongi jõuluajal, kui armastatud lauljad Mari Jürjens ja Jaan Tätte jagavad hingeasju, esitades kontserdil oma autorimuusikat. Kõlavad Mari Jürjensi ja Jaan Tätte enda lemmiklood, aga ka lemmikud teineteise laulude seast. Kindlasti kuuleb veel midagi üllatavat. Mari Jürjensi ja Jaan Tättega helisevad koos nende kitarrid ning saatemuusikud on Andre Maaker kitarridel ning Marti Tärn bassil ja klahvpillidel.

Erilisel pühadeajal ootavad muusikud kuulajaid nendega kokku saama, kuulatama, hingeasju avama, aga ka kaasa laulma või omaette ümisema.

"Kui sa ütled, et võiks kokku saada vahel/siis ei ütle seda sulle sinu pea/vaid see, kes elab sinus vahel, vahel/ja sust mõnda asja paremini teab. // Kuid ka selleks võib ju kokku saada vahel/et saaks selgeks, kas on alles veel see soov/et võiks olla väga vähe meie vahel/et me tunneksime, olemegi koos," kõneleb Jaan Tätte laul "Kokku".

Kontsert "Hingeasjad" on Vihula mõisas 18. detsembril. Järgitakse kõiki kehtivaid nõudeid ja piiranguid: sisse pääseb koroonatõendi ja isikut tõendava dokumendiga, kanda tuleb maski. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles