Rakvere linn plaanib loobuda suurejoonelisest Vallimäe purikatusest

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Vallimäe purikatuse projekt on aastast 2009 ja sellesse tuleks teha palju täiendusi. Pole teada, kui palju ehitus maksma läheks.
Vallimäe purikatuse projekt on aastast 2009 ja sellesse tuleks teha palju täiendusi. Pole teada, kui palju ehitus maksma läheks. Foto: eskiis

Rakvere linnavolikogu järgmise nädala istungil arutatakse Vallimäe vabaõhukeskuse purikatuse rajamise toetuse kasutamisest loobumist. Linnal oleks võimalik riigi tugiteenuste keskuselt saada purikatuse rajamiseks 1,5 miljonit eurot, aga kui selle küsimisest juba loobutakse, on ilmselt kogu projekt kalevi alla pandud.

Otsuse eelnõu seletuskirjas mainib linnapea Triin Varek, et ei saa enam lähtuda nendest teadmistest, mis olid tänavu aprillis, mil volikogu kiitis toetuse küsimise heaks. "Koroonapandeemia on tuntavalt mõjutanud nii ehitusturgu kui kergitanud materjalide hindu ja tarneaegu. Purikatuse hinnanguline maksumus oli projekti esitamise hetkel oluliselt madalam, kui see on täna, ning ei ole võimalik ette näha, kui palju võivad hinnad veel tõusta," selgitas linnapea.

Purikatuse projekt pärineb aastast 2009 ning on linnaarhitekt Angeelika Pärna hinnangul nüüdseks vananenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles