Fotokonkurss ootab õpilastelt perepilte

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
ERM-i fotokogusse kuuluv pilt "Pere koduõuel kiikumas ja ronimas".
ERM-i fotokogusse kuuluv pilt "Pere koduõuel kiikumas ja ronimas". Foto: ERM

Fotokonkurss "Mina ja mu pere" ootab jäädvustusi noorte ja perede tegemistest.

Fotokonkursist "Mina ja mu pere"  kutsutakse osa võtma kõiki kooliõpilasi – alates esimesest klassist kuni viimaseni välja ning põhikoolijärgseid kutseõppureid. Fotokonkursi korraldavad eesti rahva muuseum ja võrdsete võimaluste volinik.

Koolilastele mõeldud fotokonkursile oodatakse olustikupilte. "Ootame õpilaste vaatenurka oma pere tegemistele. Näiteks võiks foto kajastada hetke või emotsiooni sellest, kuidas keegi teeb koduseid töid. Kuidas laps aitab vanemat või vanavanem aitab noort. Kuidas pereliikmega koos puhatakse või midagi koos tehakse ja nii edasi, mõned soovitused on võistluse statuudis ka antud. Eraldi on tähelepanu pööratud internetis piltidega toimetamise tarkustele," rääkis võrdsete võimaluste volinik Liisa Pakosta. 

Konkurss kestab 14. jaanuarini. Pilte hindab žürii, kuhu kuuluvad professionaalsed fotograafid, liikuva pildi valdkonna meistrid ning haridusmaastiku esindajad. Võitjad kuulutatakse välja 20. jaanuaril. Auhinnalaud on rikkalik.

Konkurss toimub eesti rahva muuseumi kaasloomekeskkonnas pildiait.erm.ee. Konkursil osalevad fotod võetakse vastu ka ERM-i pildikogusse – nii jääb täna jäädvustatud hetk avastamiseks ka järgmistele põlvkondadele.

Fotokonkursi "Mina ja mu pere" kohta saab täpsemalt teada ERM-i Pildiaidast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles