Uue aasta ilutulestik tuleb seekord tagasihoidlikum

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Ka möödunud aastal lasti Rakveres taevasse paukuvaid, ent samas silmailu pakkuvaid traditsioonilisi rakette.
Ka möödunud aastal lasti Rakveres taevasse paukuvaid, ent samas silmailu pakkuvaid traditsioonilisi rakette. Foto: Ain Liiva

Kui Lääne-Viru maaomavalitsused ilutulestikku põhimõtteliselt ei panusta, siis maakonnakeskuses Rakveres saab üsna tagasihoidlikku, kuid siiski kõige traditsioonilisemat kärtsu-mürtsu aastavahetusel jälgida. Tulevikus kaalutakse Rakveres paugutamise asemel valgusmäng kasutusele võtta.

Kuigi juba eelmise aasta lõpus oli juttu, et Rakvere plaanib kärgatava saluudi asemel keskkonnasõbralikumaid ja vaiksemaid lahendusi, saadetakse vähemalt 2021. aasta ära traditsioonilise paugutamisega Vallimäel.

“See aasta on olnud kõigi jaoks keeruline ja segane nii koroonapiirangute kui ka rahaliste vahendite osas. Otsustasime üsna viimasel hetkel, aga valgusmäng oleks linnale palju kallimaks läinud kui traditsiooniline ilutulestik,” rääkis Rakvere linnapea Triin Varek ning lisas, et ilutulestik läheb linnale koos käibemaksuga maksma 5000 eurot. “See sisaldab kogu lahendust, ohutsooni kehtestamist, turvamist ja pürotehnikuid.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles