Tuledesäras Tahmaküla uisuplats Haljalas ootab kõiki uisutama

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy
Tahmaküla uisuväljak
Tahmaküla uisuväljak Foto: MTÜ Klots / Facebook

Haljalas Tahmakülas ootab Veskijärve palliplatsile rajatud uisuväljak kõiki soovijaid värskesse õhku sportima. 

Palliplatsi haldav MTÜ Klots sai kevadel kohaliku omaalgatuse programmist ja Haljala vallalt rahalist toetust, et välja vahetada vana spordiinventar ning uuendada palliväljaku kate. Nende toetuste tulemusel on Haljalas saviliivkattega multifunktsionaalne palliplats, kus saab harrastada tennist, võrkpalli ja korvpalli.

Külmaks hooajaks rajas MTÜ Veskijärve palliplatsile uisuväljaku, et spordirajatis ka talvel kasutust leiaks.

Kogukonna eestvedaja Ivo Veierti sõnul on uisuväljak mõeldud kõigile Haljala elanikele ja uisutamise populaarsus on kõvasti tõusnud. «Olen siit-sealt kuulnud, et uiskude ostmine ning müümine on siin kandis väga elavaks muutunud,» ütles mees muheledes. 

Kuna tänavavalgustus uisuplatsile ei ulatu, korraldas MTÜ Klots sotsiaalmeedias kampaania valgustusketi ostmiseks. Raha kogunes rekordajaga isegi rohkem, kui loodeti, ning neljandal advendil kell 16 oli pidulik tulede süütamine. Valgustus põleb iga päev kella 16.30–22. 

Viiskümmend meetrit valgustuskette sai ostetud tänu headele annetajatele.
Viiskümmend meetrit valgustuskette sai ostetud tänu headele annetajatele. Foto: MTÜ Klots / Facebook

Elekter tuleb naabrusest ja selle kulud katab MTÜ. Väljaku jaoks vajaminev vesi pumbatakse kõrvalasuvast ojast. Platsi hooldamise kohta selgitab Veiert. et lükkavad jõudumööda lahtise lume jäält ära ja uuendavad jääkihti, kui selleks sobilik aeg on. Kohapeal on olemas ka lumesahad ja -labidad, et külastajad saaksid vajadusel ise lumetõrjel aidata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles