video Vaata, kuidas salvestati Virumaa Teataja jõulutervitus

Virumaa Teataja
Copy

Esmaspäeval avaldas Virumaa Teataja jõulumaitselise videotervituse, kus kõlas klassikaline "Valged jõulud" meie toimetuse esituses. Sooritus tegi silmad ette nii mõnelegi professionaalsele a cappella kooslusele, kuid ajakirjanduseetika huvides tuleb ka tõde rahva ette tuua.

Virumaa Teataja jõulutervituse laulis tegelikkuses sisse Rakvere reaalgümnaasiumi koolipoiste bänd Kunnelistid, kuhu kuuluvad Erik Aart, Kermo Aart, Taavi Laur Plotnik ja Erling Eding.

Kunnelistide repertuaaris on palju kavereid tuntud esitajatelt. "Meile endale meeldib rohkem nimetus süldibänd," tunnistab Kermo Aart. "Alguses võtsime ette rohkem vanu biitlite laule ja muud säärast, kuid mida aeg edasi, tuleb ette rohkem Smilersit ja Taukarit. Muidugi muud ka ja hästi segamini."

Kunnelistid tegutsesid tõelise kiirreageerimisüksusena. "Kui olin telefoni teel Kermo Aartile idee välja pakkunud, läks mööda vähem kui tund, kui juba stuudios kohtusime," ütles ajakirjanik Mart Rauba, kes jõulutervituse ideed eest vedas. Operaatorina võttis nii stuudiosessiooni kui video üles fotograaf Ain Liiva. Laulu salvestati Rakveres 3K Stuudios. Salvestuses kõlavad vaid Kunnelistide hääled, sõrmenipsud ja üks tikutoos.

Populaarse pala "White Christmas" on eesti keelde tõlkinud Heldur Karmo. Lisaks paljudele teistele on lugu eesti keeles esitanud tuntud Tartu a cappella ansambel Noorkuu.

Kermo Aart tunnistab, et tulevikus võiks muusikat ikka edasi teha. Virumaa Teataja ütleb: "Jah!"

Kauneid jõulupühi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles