Marje Muusikus: hetkel on näha nakatumise tõusu

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Marje Muusikus hoiatas koroonaviiruse intensiivsema leviku eest.
Marje Muusikus hoiatas koroonaviiruse intensiivsema leviku eest. Foto: Matti Kämärä

Täna kohtusid Rakvere linnapea Triin Varek ja terviseameti ida regiooni juht Marje Muusikus, et teha kokkuvõte lõppevast aastast võitluses koroonaviirusega ning arutada uue, omikrontüve levikuga seonduvat. Muusikuse sõnul on hetkel näha nakatumise tõusu.

Marje Muusikus kiitis Lääne-Virumaa elanikke, asutusi ja ettevõtteid, et maakonna nakatumisnäitajad on langenud alates novembrikuu teisest nädalast. "See on olnud kõigi ühine suur pingutus," sõnas ta. Novembrikuu esimesel nädalal lisandus Lääne-Virumaale nädalaga 679 haiget. "Üheks nädalaks vahepeal langus peatus, kuid oleme tublis languses olnud viis nädalat, jõudes 50. nädalaks Lääne-Virumaal 57 haigeni," rääkis Muusikus. "Kui novembri alguses juhtisime nakatumisnäidu edetabelit, siis novembris ja detsembri alguses olime Lääne-Virumaaga pikalt auväärsel viimasel kohal," lisas ta.

Rakvere linnapea Triin Varek tõdes, et on olnud ehmatavaid aegu, kui nakatumisnäitajad Rakvere linnas tõusid teise laine ajal juba 500 haigusjuhuni, ning ka nüüd, kolmandas laines, oli Rakvere linn mitu nädalat haigestumiste arvu poolest esimesel kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles