Ühel traditsioonilisel jõuluõhtusöögil mängib tähtsat rolli hapukapsas. On ta laual siis salatina, praetult või Mulgi moodi. Alati on võimalus haarata valmis tehtud kapsas poest või tellida spetsialistilt. Kui tuleb endal isu veidi vaeva näha, võib ka ise proovida kapsast hapendada.
Tellijale
Kaks laari hapukapsast ja rõõmsad äädikakärbsed
Hapukapsaretsept
- Kapsapea (parem oleks hapenduskapsas, mis on valge ja õhulisem kui säilituskapsas)
- Mõned porgandid
- Jämedat soola (13–15 grammi kilo kapsa kohta)
Riivi või lõika kapsast peened ribad, koori ja viiluta porgandid. Lao kapsas ja porgand soolaga kihiti roostevabasse potti, vajuta pudrunuiaga kapsas siledaks. Pane kapsale näiteks taldrik peale ja midagi raskuseks. Raskus võiks olla 1/10 kapsa kaalust.
Hoia potti toasoojas ning kahe-kolme päeva pärast ongi valmis.