Kaks laari hapukapsast ja rõõmsad äädikakärbsed

Merly Raudla
Copy
Kapsaribad on porgandirataste ja jämeda soolaga kihiti roostevabasse potti pandud ning pudrunuiaga läbi tambitud. Ehk läheb seekord õnneks ning pühade ajal saab ise tehtud hapukapsast süüa.
Kapsaribad on porgandirataste ja jämeda soolaga kihiti roostevabasse potti pandud ning pudrunuiaga läbi tambitud. Ehk läheb seekord õnneks ning pühade ajal saab ise tehtud hapukapsast süüa. Foto: Merly Raudla

Ühel traditsioonilisel jõuluõhtusöögil mängib tähtsat rolli hapukapsas. On ta laual siis salatina, praetult või Mulgi moodi. Alati on võimalus haarata valmis tehtud kapsas poest või tellida spetsialistilt. Kui tuleb endal isu veidi vaeva näha, võib ka ise proovida kapsast hapendada.

Hapukapsaretsept

  • Kapsapea (parem oleks hapenduskapsas, mis on valge ja õhulisem kui säilituskapsas)
  • Mõned porgandid
  • Jämedat soola (13–15 grammi kilo kapsa kohta)

Riivi või lõika kapsast peened ribad, koori ja viiluta porgandid. Lao kapsas ja porgand soolaga kihiti roostevabasse potti, vajuta pudrunuiaga kapsas siledaks. Pane kapsale näiteks taldrik peale ja midagi raskuseks. Raskus võiks olla 1/10 kapsa kaalust.

Hoia potti toasoojas ning kahe-kolme päeva pärast ongi valmis.

Üks lihtsamaid viise mõnd retsepti leida on sisestada märksõnad internetiotsingusse ja valikust endale sobivaim välja võtta. Sel korral jätsin internetiteadmised kõrvale ja küsisin nõu hoopis spetsialistilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles