Mitte pelgalt asjad, vaid olemus ja sisu

Copy
Rukkikuningana kuulsust kogunud Väike-Maarja vallast pärit ettevõtjal Hans Kruusamäel on kodus mitu erilist vanavanemate ajast pärit eset.
Rukkikuningana kuulsust kogunud Väike-Maarja vallast pärit ettevõtjal Hans Kruusamäel on kodus mitu erilist vanavanemate ajast pärit eset. Foto: Ain Liiva

Tihtipeale defineerivad ka need, kes räägivad, kuidas neid asjad ei huvita ja kuidas nad neist üle on, end asjade või nende puudumise kaudu. Kohati mõjub selline üleolek omamoodi lapsikuna. Ja üleüldse – siingi saab parafraseerida üht tuntud küsimust: kumb oli enne, kas asi või inimene? Kusjuures igati tervitatav loomuomadus on asjalikkus. Jõuludki tähendavad muu hulgas asju – tähendusega, märgilisi. Olgu need siis kodus käega katsuda või mälestustes-meenutustes.

Leivalabidas ja -astja olid töös juba kolhoosiajal

Rukkikuningana kuulsust kogunud Väike-Maarja vallast pärit ettevõtjal Hans Kruusamäel on kodus mitu erilist vanavanemate ajast pärit eset. Aukohal on kaks talureliikviat. Vanaisa talust Avanduse külast kaasa võetud leivalabidas ja -astja olid olemas ning kodus kasutusel juba siis, kui Hans veel pisike poiss oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles