Tõlla Trahter sulgeb Kadrinas uksed

Merly Raudla
Copy
Getter Kähr soovib Tõlla Trahteri poolt kõikidele ilusat pühadeaega ja head uut aastat.
Getter Kähr soovib Tõlla Trahteri poolt kõikidele ilusat pühadeaega ja head uut aastat. Foto: Getter Kähr

Aasta alguses Kadrinas taas avatud nostalgiahõnguline Tõlla Trahter on avatud veel aasta lõpuni ja seejärel sulgeb uksed.

Selge on see, et praeguste elektrihindade juures on ettevõtetel väga raske. Eriti kui rääkida toitlustusest, kus on müügiartiklite hinnad madalad. "Novembrikuu elektriarve oli 550 eurot. Üks kann õlut maksab 3.50 ja üks praad keskmiselt 6 eurot. Mitu müüki peaks tegema, et ainuüksi seda arvet ära tasuda? Palju," selgitas pubi perenaine Getter Kähr. Suuri kulusid on toitlustuses palju. "Veekulu, rendiseadmed, riigimaksud, töötajate töötasud, tooraine," nimetas Kähr ja lisas, et püsima jäämiseks oleks olnud tarvis ebamõistlikult palju hinda tõsta. Aga kas siis oleksid saanud jääda püsima kliendid? "Kahjuks Kadrinas on üldse toitlustusettevõtted püsinud lühiajaliselt," nentis pubipidaja.

Aasta alguses koos abikaasa Margoga Tõlla Trahteri taas avanud Getter Kähr ütles, et trahteri pidamine oli nende perele uus ja põnev väljakutse ning uusi teadmisi ja kogemusi saadi kamaluga. "Inimlikul tasandil oli väga tore, väga palju meeldivaid ja koostööalteid inimesi. Samas on olnud ka väljakutseid inimsuhetes," rääkis pubi perenaine ja tunnistas, et on varem töötanud hoopis teises valdkonnas, kus on hoopis teistsugused inimesed kui toitlustuses. Kähri sõnul tundis ta, et inimesed ootasid rohkem üritusi. "Ürituste tegemiseks ei ole olnud parim aeg. Ja meil on Kadrinas nii palju tublisid ja toredaid kultuuriinimesi. Meie pädevuses ei ole kindlasti nendega konkureerida," kõneles Kähr ja lisas, et neid on trahteripidamise juures toetatud, nõustatud ja hoitud. Aasta aega järjest seitse päeva nädalas töötamisest lõppes jaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles