Jõule varjutasid maakonnas sagedased liiklusõnnetused

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Jõulupühade ajal andsid maakonna politseinikele, päästjatele ja meedikutele tegevust talvistest ilmaoludest tingitud liiklusõnnetused.
Jõulupühade ajal andsid maakonna politseinikele, päästjatele ja meedikutele tegevust talvistest ilmaoludest tingitud liiklusõnnetused. Foto: Veiki Ojaperv

Jõulupühad ei toonud lisatööd ei politseile, päästjatele ega meedikutele. Silma torkasid vaid talvistest teeoludest tingitud liiklusõnnetused.

Rakvere politseijaoskonna juht Katrin Satsi rääkis, et korrakaitsjad said pühade ajal 70 väljakutset, mis jääb isegi veidi alla tavapärasele nädalavahetuse väljakutsete hulgale. "Kõige muret tekitavam on olnud olukord liikluses, sest keeruliste ilmaolude tõttu on juhtunud mitmeid liiklusõnnetusi," nentis maakonna politseijuht. Pühade ajal registreeris politsei 14 liiklusõnnetust, milles sai viga kuus inimest. "Teeolud on jätkuvalt talvised, seega kutsume liiklejaid ettevaatusele – olge roolis väga tähelepanelikud, hoidke piisavat pikivahet ja valige teeoludele vastav kiirus," sõnas Satsi.

Politsei oli pühade ajal väljas täiendavate jõududega ja lisaks tavapärasele liiklusjärelevalvele korraldati puhumisreide. Nelja päeva jooksul puhus korrakaitsjate alkomeetrisse 1230 juhti, kellest kolmel tuli oma teekond katkestada. "Hea on tõdeda, et ühtegi liiklusõnnetust ei juhtunud joobes juhtimise tõttu," jätkas Satsi. Esmaspäeva hommikul kontrollisid politseinikud autojuhtide kainust Kundas, kus kõik 350 kontrollitud roolikeerajat vastasid nõuetele. "Täname kõiki vastutustundlikke inimesi, kes veenduvad enne rooli istumist enda kainuses," sõnas Satsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles