Poistekoor laulis helge jõulutunde südamesse

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Virumaa Poistekoor laualab Kuno Kerge juhatusel jõulud helisema, solistiks dirigent Tõnis Sarap.
Virumaa Poistekoor laualab Kuno Kerge juhatusel jõulud helisema, solistiks dirigent Tõnis Sarap. Foto: Inna Grünfeldt

Virumaa Poistekoori kontsert “Jõululaul, Sinule” täitis jõulureedel Rakvere Kolmainu kiriku ja kuulajate südamed helge sooja jõulutundega.

Pisikeste ja noormeesteks sirgunud laulumeeste, suurepäraste solistide ning laulvate dirigentide etteasteid sisaldanud kavasse oli pikitud nii hellust ja pühalikkust kui ka kerget huumorit. Dirigentide Tõnis Sarapi, Andrus Siimoni ja Kuno Kerge juhatamisel ning dirigendi ja pianisti Kaur Pennerti klaverisaatel helisesid hääled kui jõulukellad.

Virumaa Poistekoor, noormeestekoor, ühendkoor ja solistid Rasmus Villem Lood, Markus Nõlvak, Ron Rasmus Deinfeldt, Tõnis Sarap ja Kuno Kerge panid kaunilt kõlama jõulusoovid, laulsid ajast, kui vanaema oli veel väike plika ja käis jõuluööl loomadele maiust viimas, kandsid ette indiaani traditsionaali ning teisi jõulumeelseid laule. Dirigentide trio – Andrus Siimon, Kuno Kerge ja Tõnis Sarap – kehastus kolmeks lustlikuks piparkoogimehikeseks, kel “jalas püksid magusad ja kuub on magus ka”. Mõtlikult ja hardalt kõlas Tõnis Mägi “Palve”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles