Päästjad töötavad kõrge riskitaseme tingimustes

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Päästeameti logo.
Päästeameti logo. Foto: Päästeamet

Alates tänasest liikus päästeamet koroonaviiruse leviku riskitasemelt oranži ehk kõrgele tasemele ja kehtima hakkasid kõrgele riskitasemele vastavad meetmed. "Seda ikka selleks, et oma inimesi hoida ning et meie igapäevane töö saaks tõrgeteta jätkuda," selgitas päästeameti peadirektori asetäitja Andreas Anvelt.

Ennetustegevuses tähendavad piirangud, et kodunõustamisi korraldatakse riskipõhise planeerimise alusel, vältides teadaolevaid nakatumis- ja isolatsioonijuhte ning kasutades isikukaitsevahendeid. Muid ennetustegevusi, nagu koolitus ja teavitustegevused, korraldatakse eelistatult välitingimustes ja hajutatult või mittekontaktselt veebi ja telefoni vahendusel.

Ida päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Jaak Kirsipuu sõnul on päästetöötajad aasta jooksul teinud Lääne-Virumaa riskikodudesse umbes 1300 külastust. "Teateid kodude kohta, kus valitseb tuleohtlik olukord, saame päevas üks-kaks tükki ning nende kontrollimist viiakse läbi ka pühade ajal," ütles Kirsipuu. Ta pani inimestele südamele, et aastavahetusel ei tohiks valvsust kaotada ning kinni tuleks pidada kõikidest ohutusreeglitest. "Aastavahetusel ilutulestikku vaatama minnes tuleb toas küünlad kustutada ja pürotehnikat kasutada vastavalt juhendile ning kaine peaga, sest ilutulestik on oskamatutes kätes väga ohtlik," toonitas Kirsipuu ja lisas, et välise vigastusega või kasutusjuhendita pürotehnikat osta ei tohiks. Samuti tuleb pürotehnikat hoida kuivas kohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles