Teed on paiguti jäised ja libedad

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Teed on libedad.
Teed on libedad. Foto: Elmo Riig

Varahommikul on riigi põhi- ja tugimaanteed erisugused: kohati jäised, soolamärjad või sõidujälgede vahelt soolalumesegused, kõrvalmaanteed on lumised.

Teetemperatuur on kõikjal veel miinuspoolel, kuid õhutemperatuur on saartel plusspoolele tõusnud. Harju-, Rapla-, Lääne- ja Pärnumaal sajab jäävihma, saartel ja läänerannikul piirab kohati nähtavust udu. Teed on paiguti jäised ja libedad ning jäävihm muudab teel liiklemise tavapärasest keerulisemaks. Liiklejatel tuleb olla tähelepanelik!

Prognoosi kohaselt tuleb päeval pilves ilm. Kesk- ja Ida-Eestis sajab vähest lund ja lörtsi, Lääne-Eestis vihma, kohati jäävihma. Päeva jooksul laieneb pehmem õhumass üle Eesti ida poole ning jäiteoht suureneb kõikjal. Temperatuur on saartel ja läänerannikul plusspoolel, Kesk- ja Põhja-Eestis nullkraadi juures ja idapoolsemates maakondades miinuspoolel. Teed on libedad!

Transpordiamet tuletab sõidukijuhtidele meelde, et mõistlik on hoida tavapärasest suuremat pikivahet, sest see annab ohuolukorrale reageerimiseks hädavajalikku lisaaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles