Neljalt Lääne-Viru vallalt oodatakse biojäätmete käitlemise korraldamist

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kõigis Eesti omavalitsustes ei saa veel biojäätmeid vedajale üle anda ja seda tuleb teha jäätmekeskustel või prügimägedel.
Kõigis Eesti omavalitsustes ei saa veel biojäätmeid vedajale üle anda ja seda tuleb teha jäätmekeskustel või prügimägedel. Foto: Kristjan Teedema

Neljas Lääne-Viru omavalitsuses – Rakvere, Haljala, Kadrina ja Vinni vallas – pole veel korraldatud biojäätmete liigiti kogumist ja äravedu ning seetõttu on need piirkonnad keskkonnaameti analüüsis eraldi esile toodud.

Tegelikult nimetatud valdades seadust veel ei rikuta, sest biojäätmete käitlemine peab Eestis korraldatud olema 2023. aasta lõpuks. Küll aga pidi selle asjaoluga arvestama juba 2021. aastal korraldatud jäätmeveohangetes.

“Järgmise kahe aasta suurim eesmärk jäätmevaldkonnas on biojäätmete liigiti kogumise korraldamine kohalikes omavalitsustes. Hiljemalt 2023. aasta lõpuks peab olema kõikides omavalitsustes võimalik elanikel ära anda biojäätmeid korraldatud jäätmeveo raames või tuleb jäätmed kompostida kohapeal,” ütles keskkonnaameti jäätmebüroo juhataja Reet Siilaberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles