Lääne-Virumaal süüdatakse jõulukuused (1)

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Jõulukuused on saanud tuleroaks juba aastaid.
Jõulukuused on saanud tuleroaks juba aastaid. Foto: Marianne Loorents

Jõulukuused saavad tuleroaks kolmekuningapäeval või natuke hiljem.

Sõmerul lõpetatakse jõuluaeg kolmekuningapäeval 6. jaanuaril kell 18 Puiestee tänava äärsel haljasalal. Korraldajad soovitavad võtta kuusk ja pere kaasa ning tulla vaatama meeldejäävat tuleetendust, mille annab Sylvain Potiron.

Samal ajal toimub kuuskede põletamine ka Haljala rahvamaja lõkkeplatsil, Kadrina tuletõrjemäel ja Laekvere kruusaaugus. Laekveres kostitab rahvamaja pere külalisi glögiga ning kõigil huvilistel on võimalik kelgutada.

Tarvanpää Selts ja Rakvere kultuurikeskus kutsuvad kõiki Rakvere linnakodanikke oma jõulukuuske ära tooma, et kuused ühiselt ära põletada. Kuuski põletatakse tuleloitsu lausudes ja jõulud saadetakse ära Tarvanpää tantsude saatel.

Kuuski saab kohale tuua juba praegu. Põletamise tseremoonia leiab aset reedel, 7. jaanuaril kell 18 Süstatiigi kaldal (Silla tn 4a).

Pajustis süüdatakse jõulukuused 7. jaanuaril kell 19 Pajusti klubi juures laureaatide tammikus. Suure lõkke juures pakuvad adrenaliini ja silmailu Artistic Flow Studio tuletantsijad, seda nii maapinnal kui ka tasakaalulindil tammelatvade kohal. Tegemist on ainulaadse sõuga, kus kombineeritakse tuletantsu tasakaalulindi- ja partnerakrobaatikaga. 

Ulvi mõisahoone kõrval oleval lõkkeplatsil süüdatakse kuuselõke 10. jaanuaril kell 18.30. 

Tamsalus lõpetatakse jõuluaeg pidulikult tammepargis 14. jaanuaril kell 19. Rõõmu toonud kuusepuud heidetakse suurde lõkkesse, et nad soojendaksid inimesi külmal talveilmal. Esineb tuleteater Zerkala. Pakutakse sooja glögi. Kuuse võib võtta kaasa või viia juba varakult katlamaja hoovi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles