Taliolümpia alguseni on jäänud vähem kui kuu aega

Tauno Tihti
Copy
Eesti laskesuusatamise koondis oli hooajaeelsel pressikonverentsil optimistlik, nüüd seisab meeste olümpiale pääs noateral.
Eesti laskesuusatamise koondis oli hooajaeelsel pressikonverentsil optimistlik, nüüd seisab meeste olümpiale pääs noateral. Foto: Tairo Lutter

Martin Himma ja Raido Ränkel loodavad koondistesse mahtuda, Kelly Sildaru on medalisoosik ja tugitoolisportlastel tõotab põnev aasta tulla.

Tugitoolisportlastele paistab aasta 2022 põnev tulevat, sest mitmesuguseid ülemaailmseid võistlusi on kavas omajagu. Esimene tõsisem spordihuvilist teleka ette paigutav suurüritus, taliolümpiamängud Pekingis, avatakse neljandal veebruaril, seega on jäänud ­oodata veel 30 päeva. Kui möödunudsuvise Tokyo olümpiaga käis kuni viimase hetkeni karikakramäng, toimub – ei toimu, siis hiinlased näikse saavat hakkama. Kõik sportlased ja muidu asjapulgad peavad läbima põhjaliku testimiskadalipu ja olema vaktsineeritud, igatahes ei ole praeguseni olnud juttugi, et mängud ei peaks toimuma.

Eesti olümpiakoondis läheb igatahes kohale medalimõtetega. Rahvusvahelised ennustusportaalid on medaliprognoosides küll Eesti valdavalt ära unustanud, aga reaalselt peaks Kelly Sildarul olema senise hooaja põhjal kindel šanss medal võita ja ei ole ka võimatu isegi mitme autasu saavutamine. Jääb üle loota ja mõnedel ka võibolla palvetada, et vigastusohtlik ala ei tooks allesjäänud võistluseelsel ajal kaasa mingit traumajuhtumit. Paraku on kurb kogemus eelmise olümpia loodetud, kuid saamata jäänud medalite loost olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles