Haljala perearsti mure leidis pärast kaheksat aastat lahenduse

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Dr Koidu Saamot on elu lõpuni arst ning täiendab ennast meditsiinivaldkonnas koolituste ja teadmistega nii kaua, kui jaksab.
Dr Koidu Saamot on elu lõpuni arst ning täiendab ennast meditsiinivaldkonnas koolituste ja teadmistega nii kaua, kui jaksab. Foto: Eero Vabamägi

Haljala hinnatud perearst Koidu Saamot läks pärast 49 ja poolt aastat viimaks kuhjaga välja teenitud pensionile. Viimased kaheksa aastat töötas ta selle nimel, et leida endale väärikas asendaja.

Väikestes asulates ja maakohtades on juba ammu probleem uute perearstide leidmine ja üsna tavaline on vaatepilt, et selles ametis on üksnes vanemad inimesed. Selleks et perearstiamet ahvatlevaks teha, on tarvis praeguste arstide kogemust ja nõu ning kindlasti ka valla või linna toetusmeetmeid. “Ruumide remont on valmis, kuid ideaalis tahaks ka teise majapoole korda teha, kindlasti tegeleme lähiajal,” sõnas Haljala vallavanem Ivar Lilleberg.

Lisaks remonditud tööruumidele on uuele perearstile ette nähtud elamiskulude katmine kolme aasta jooksul kuni 500 euro eest kuus. Samuti tasub vald perearstikeskuse kommunaalkulud. “Vald on tegelikult kogu selles protsessis väikene mutter olnud. Olgugi et uue perearsti leidmine võttis kaua aega, on see Koidu Saamoti suur töövõit. Kui ei oleks Koidut, ei oleks ka uut perearsti,” kiitis Lilleberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles