Koroonaviiruse leviku riskitase tõusis taas väga kõrgeks

BNS
Copy
Vaktsiinikindlustus on kavas käivitada 1. maist.
Vaktsiinikindlustus on kavas käivitada 1. maist. Foto: Mihkel Maripuu

Koroonaviiruse deltatüvest kolm korda nakkavama omikrontüve leviku tõttu on seitsme päeva keskmine nakatumisnäitaja Eestis tõusnud üle tuhande, mis tähendab, et koroonaviiruse levik on kõige kõrgemal ehk punasel tasemel.

Neljapäevase seisuga nakatub Eestis seitsme päeva keskmisena 1075,9 inimest, teatas valitsuse pressiesindaja.

Riskimaatriksi teise põhinäitaja, seitsme päeva keskmise hospitaliseeritute arvu järgi on Eesti kollasel ehk keskmisel tasemel. Seitsme päeva keskmisena vajab COVID-i tõttu hospitaliseerimist neljapäevase seisuga 26,14 inimest.

Koroonaviiruse riskitaseme määramise täiendavatest indikaatoritest on seitse päeva keskmine COVID-19 surmade arv 2,8, mis vastab madalale tasemele. Üle 60-aastaste inimeste viimase seitsme päeva nakatumise keskmine näitaja on ümardatult 132 inimest, mis vastab keskmisele ohutasemele, ja juhitaval hingamisel viibivate COVID-19 patsientide arv on 15 inimest, mis näitab kõrget riskitaset.

Lisaks jälgib valitsus täiskasvanud elanikkonna hõlmatust vaktsineerimisega, mis on praegu 72,35 protsenti inimestest. Tõhustusdoose on tänase päeva seisuga saanud 303 711 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles