Uisu- ja suusaradasid hoiavad Porkunis au sees kogukonna elanikud

, suvereporter
Copy
Andres Tammsaar on Porkuni elanik, kes on võtnud oma südameasjaks suusa- ja uisuradade rajamise.
Andres Tammsaar on Porkuni elanik, kes on võtnud oma südameasjaks suusa- ja uisuradade rajamise. Foto: Marianne Loorents

Porkunis on suusa- ja uisurada olnud ajast, mil Porkuni mõisas tegutses veel kurttummade kool. Pärast nõukogude aja lõppu korraldas Porkuni suusaradade ajamist Tamsalu vald ning neid tehti vallale kuuluva rajatraktoriga. Nüüd, kui Porkuni kuulub pärast valdade liitmist Tapa valla alla, on kohalikud suusa- ja uisurajad kogukonna teha.

Porkunis sündinud, vahepeal Tallinnas elanud ja viimastel aastatel Porkunisse tagasi kolinud rajameister Andres Tammsaar on võtnud suusa- ja uisuradade sisseajamise oma südameasjaks. Mootorsaani ja ATV-ga radade sisse sõitmise eest on Tapa vald pakkunud talle kütusekompensatsiooni, aga mees on keeldunud, kuna tema hinnangul muudaks tasu asja kohustuseks. Tema teeb seda, sest talle meeldib seda teha.

Sulailmaga suusarada teha ei saa, kuna rada ei jää püsima. Sulaga saab teha aga uisurada. Uisuraja tegemiseks rakendab Tammsaar ATV ette saha ning lükkab järvejää puhtaks. “Seda tulebki sulaga teha, sest jää peal on vesi, ja kui see jäätub, tekib kuumaastik,” ütles Porkuni külavanem Eigo Laur, kes peab Porkunisse uisu- ja suusarade rajamist oluliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles