Marveli fännidel oli hea aasta

, suvereporter
Copy
Superkangelaste fännide seas on populaarne ka cosplay ehk tava riietuda filmi-, raamatu- või videomängu tegelaseks.
Superkangelaste fännide seas on populaarne ka cosplay ehk tava riietuda filmi-, raamatu- või videomängu tegelaseks. Foto: BERESFORD HODGE/REUTERS

Marvel Cinematic Universe (MCU) on Ameerika frantsiisiettevõte, mille keskmes on Marveli stuudio toodetud superkangelaste filmide seeria. Filmid põhinevad tegelaskujudel, kes esinevad “Marveli koomiksi” sarjas välja antud koomiksiraamatutes. Frantsiis hõlmab ka telesarju, lühifilme, digisarju ja kirjandust.

Esimene MCU film oli “Raudmees” (2008), millest said alguse filmid, mis kulmineerusid crossover’iga “Tasujad” (2012). Filmi keskmes on Nick Fury ja spiooniagentuur S.H.I.E.L.D. Nad värbavad Tony Starki (Raudmehe), Steve Rogersi (Kapten Ameerika), Bruce Banneri (Hulki) ja Thori, et moodustada meeskond, mis suudab takistada Thori venda Lokit Maad alistamast.

Alates esimesest “Raudmehe” filmist on MCU välja andnud “Hulki” ning teise ja kolmanda “Raudmehe” filmi; kolm “Thori”, “Kapten Ameerika” ja “Ämblikmehe” filmi; kaks “Galaktika valvurite” ja “Sipelgamehe” filmi; “Doktor Kummalise”, “Musta pantri” ja “Kapten Marveli”. Välja on antud neli “Tasujate” filmi, milles tegutsevad eelnimetatud tegelased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles