Luksemburgi Eesti Selts valmistas viiele Lääne-Virumaa perele uusaastaüllatuse

Merly Raudla
Copy
Luksemburgi Eesti Selts valmistas viiele Lääne-Virumaa suurele perele üllatuse.
Luksemburgi Eesti Selts valmistas viiele Lääne-Virumaa suurele perele üllatuse. Foto: Erakogu

Luksemburgi Eesti Seltsil (LES) on toredaks traditsiooniks korraldada igal aastavahetusel heategevuskampaania, millega toetatakse Eesti eri paikade lasterikkaid peresid. 2021. aasta lõpus kogutud annetused lähevad tänavu viiele lasterohkele Lääne-Virumaa perele, millest kaks elavad Väike-Maarja ja kolm Tapa vallas.

Juba neljateistkümnendat korda toimunud heategevusliku projekti pered valitakse koostöös omavalitsuste sotsiaaltöötajatega. Luksemburgi Eesti Seltsi president Meelik Mallene kõneles, et LES toetab eeskätt neid peresid, kes ei vaja pidevat sotsiaalabi, vaid on pigem ajutistes raskustes ja kus samas kasvavad keerulistest majanduslikest oludest hoolimata tublid ja edasipüüdlikud lapsed.

Toetus on maakondades peamiselt läinud laste huviharidusse, sest kui peres on palju lapsi, on selle eest tasumine lastevanematele väga suur väljaminek, kuid on parandatud ka elamistingimusi.

"LES-ilt toetust saanud Väike-Maarja valla peredes on kolm kuni seitse last, toetusega parendavad pered oma elamistingimusi," ütles Väike-Maarja vallavalitsuse lastekaitsespetsialist Tiia Kaselo.

Tapa vallas said toetust pered, kes sotsiaalosakonna toetust ei vaja ja saavad ka keerulistes oludes hakkama. Peredes on kolm-neli last. "LES-ilt saadud toetusega parandatakse laste ja perede elamistingimusi," ütles Tapa vallavalitsuse sotsiaalhoolekande juhtivspetsialist Sille Sõmermaa. Mõlemad omavalitsuse ametnikud kinnitasid, et nii omavalitsused kui ka pered ise olid väga üllatunud sellise aastaalguse kingituse üle ning on siiralt tänulikud Luksemburgi eestlaste seltsile.

Heategevusprojektis osalevad LES-i liikmed vabatahtlike annetustega ning oluline panus on alati tulnud ka Luksemburgi Eesti Seltsi jõulupeol korraldatud heategevusliku oksjoni kaudu, kuhu läbi aastate on toetatava maakonna ettevõtted annetanud pääsmeid etendustele, pidulikke õhtusööke ja spaaprotseduure, turismitalude kinkekaarte jms. Kahel viimasel aastal on jõulupidu ja oksjon COVID-19 tõttu küll kahjuks ära jäänud, seega on tänavune toetusraha kogutud üksnes annetustest.

Eelmistel aastatel on LES toetanud peresid Jõgevamaal, Ida-Virumaal, Järvamaal, Põlvamaal, Võrumaal, Valgamaal, Viljandimaal, Pärnumaal, Läänemaal, Raplamaal, Saaremaal, Hiiumaal ja Tartumaal.

"LES on nüüdseks koos Lääne-Virumaa heategevuskampaaniaga külastanud 14 maakonda, järgmisel aastavahetusel on meie heategevuskampaania suunatud Harjumaale. Koos sellega täitub ka ammune unistus toetada meie võimaluste piires kõikide Eesti maakondade peresid," ütles Meelik Mallene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles