Juhtkiri: jaurame, jaurame, aga ...

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Elektrihinna teema on sama kõrvetav nagu hiiglaslikud elektriarved, mis on inimesteni jõudnud ja maksmist ootavad. Eriti kimpus on need, kel suured majapidamised ja/või elekterküte. Neeruti mõisa omanikud postitasid nädalavahetusel sotsiaalmeediasse kaebekirja, kuidas üüratu elektriarve on jalad alt löönud.

Eks alati võib diskuteerida selle üle, kas inimene peab ikka elama mõisas või saab ka tagasihoidlikumalt läbi. Kuid diskuteerida selle üle, kas külmal talvel peab kütma või ei pea, ei ole võimalik. Kütma peab. Endiselt palju on meil ka neid kortermaju, mis keskküttesüsteemist ära lõigatud ning kus ainuke soojusallikas ongi elektriradiaator. Ahju sisseehitamine on võimalik, kuid ajakulukas ja suur ettevõtmine, mis vajab kooskõlastamist mitmel tasandil ning käib näiteks üksikule vanainimesele lihtsalt üle jõu.

Toetuste maksmine on vaid tagajärgedega võitlemine, selle administreerimine ainuüksi maksvat 800 000 eurot. Äkki püüaks ikka põhjuse likvideerida, kuid paraku on selle teema puhul kõigil asjasse puutuvail suu vett täis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles