Ööpäeva hind majutusasutuses on Lääne-Virumaal Eesti keskmisest kõrgem

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Üks turistide meelispaiku Lääne-Virumaal on Vihula mõis, kus pakutakse nii majutust, toitlustust kui ka vaba aja veetmise võimalust.
Üks turistide meelispaiku Lääne-Virumaal on Vihula mõis, kus pakutakse nii majutust, toitlustust kui ka vaba aja veetmise võimalust. Foto: Arvet Mägi

Mullu novembris peatus Eesti majutusettevõtetes üle 167 000 turisti, mida on 42 protsenti rohkem kui aasta varem samas kuus, vahendas uudisteagentuur BNS statistikaameti andmeid. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 35 eurot inimese kohta, Lääne-Virumaal 41 eurot.

Statistikaameti analüütiku Helga Laurmaa sõnul väisas novembris Eesti majutusettevõtteid 66 000 välis- ja üle 101 000 siseturisti. 2020. aastaga võrreldes oli välisturiste neli korda rohkem, aga kriisieelsest tasemest jäi välisturistide arv endiselt kaugele maha.

"Novembrikuu välisturistide arv oli võrreldav 2002. aasta novembri andmetega. Siseturistide arv vähenes aga aastaga üh protsendi, üleeelmise aasta novembriga võrreldes 12 protsenti," täpsustas Laurmaa BNS-ile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles