Lugejad armastavad laulvaid languste, lahutust ja Leonorat

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Lääne-Virumaa keskraamatukogu direktor Kaili Õunapuu-Seidelberg uurib erialakirjanduse ühte menukit “Kuidas alustada investeerimisega”.
Lääne-Virumaa keskraamatukogu direktor Kaili Õunapuu-Seidelberg uurib erialakirjanduse ühte menukit “Kuidas alustada investeerimisega”. Foto: Ain Liiva

Lugemise lusti ja häid raamatuid jagus mullusesse aastasse üksjagu ning rahvas armastab kodukandi kirjanikke, sedastavad raamatukogulased Kaili Õunapuu-Seidelberg ja Tiina Kriisa raamatukogude aasta lävel.

Lugemisega oli üsna hästi: ehkki lugejaid oli pisut vähem, oli laenutuste arv samal tasemel kui eelmisel aastal, võttis 2021. aasta kokku Lääne-Virumaa keskraamatukogu direktor Kaili Õunapuu-Seidelberg. “Kui inimesi jääb vähemaks, siis ega lugejaid juurde ei tule ju kuskilt,” selgitas ta. “Positiivne on see, et need, kes lugesid, lugesid veidi rohkem kui varem.” Iga lugeja laenutas aasta jooksul 26 teavikut ehk pisut üle kahe raamatu kuus.

Kaili Õunapuu-Seidelbergi sõnul on äärmiselt populaarseks kujunenud raamatute laenutuskapid. 3069 pakki liikus aasta jooksul kapist lugejani. “Kõik pakid võetakse välja. 23 kohast jääb juba väheks, ehkki inimesed on väga kiired pakke välja võtma,” nimetas ta. Mõnel päeval ootas kapijärge kuus-seitse tellimust. “Teenus on läinud hästi käima ja selle üle on tuliselt hea meel,” sõnas direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles