Mida sagedamini raamatukogus käime, seda rohkem see areneb

, Toila raamatukogu juhataja
Copy
Lea Rand, Toila vallaraamatukogu direktor.
Lea Rand, Toila vallaraamatukogu direktor. Foto: Erakogu

Raamatukogud on miski, mida sageli võetakse iseenesestmõistetavana. Me kõik oleme harjunud, et nad lihtsalt on olemas, ja ega nendest eriti palju räägita. Seepärast on väga tänuväärne, et 12. jaanuaril alanud raamatukogude teema­aasta toob raamatukogud oma murede ja rõõmudega avaliku tähelepanu keskmesse ning võimaldab ühiskondlikul ja kogukondlikul tasandil nende rolli lahti mõtestada.

Tänapäeva infoühiskonnas on raamatukogude roll muutunud ja jätkuvalt muutumises. Klassikalistele lugemissaalidele ja laenutusteenusele on lisandunud nende digitaalsed variandid. Väikestesse maaraamatukogudesse ei jõua digilahendused ilmselt nii kiiresti kui suurematesse, kuid tasapisi edenevad ja tänapäevastuvad nemadki. Asendamatuks on muutunud raamatukogu kui abistaja roll kodanike suhtlemisel e-riigiga.

Raamatukogu on kui kogukonna kokkutooja ja liikmetele lähedal seisja ning üks viimastest demokraatlikest avalikest ruumidest. Raamatukogu on koht, kus kogukonna liikmed − lastest vanemaealisteni − saavad koguneda, arutleda ja oma asju ajada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles