Lähipäevil kõigub temperatuur kahe pluss- ja 11 miinuskraadi vahel

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Lähipäevil võivad lumememmed sula ilma tõttu näidata väsimusemärke.
Lähipäevil võivad lumememmed sula ilma tõttu näidata väsimusemärke. Foto: Dmitri Kotjuh

Ilmateenistuse prognoosi järgi kõigub õhutemperatuur lähipäevil kahe pluss- ja 11 miinuskraadi vahel.

Laupäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Enne keskööd on Lääne-Eestis kohati lörtsi- ja lumehooge. Puhub loodetuul 6–12, puhanguti 15, saartel ja rannikul kuni 21 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus 0 kuni –3, saartel ja läänerannikul 0 kuni +2 kraadi. Teed muutuvad libedaks. Päeval on pilvi vähe ja ilm on sajuta. Puhub loodetuul 5–11, puhanguti 14, saartel ja rannikul kuni 18 m/s, pärastlõunal tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on vahemikus 0 kuni –2, saartel ja läänerannikul 0 kuni +2 kraadi, pärastlõunal temperatuur kõikjal langeb. Teedel on libeduseoht.

Pühapäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul 3–8, hommikul tugevneb saartel ja rannikul edelatuul kuni 10, puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on saartel ja läänerannikul vahemikus –3 kuni +1, mandri sisealadel –5 kuni –11 kraadi. Päeval pilvisus tiheneb. Saartel hakkab lörtsi ja vihma sadama ning sadu laieneb üle mandri, suureneb jäiteoht, sisemaal sajab ka lund ja on tuisku. Puhub edela- ja lõunatuul 5–11, puhanguti 13, saartel ja rannikul kuni 17 m/s. Õhutemperatuur tõuseb vahemikus 0 kuni +3 kraadi, Ida-Eestis on veel kuni –2 kraadi.

Esmaspäeva öösel on enamasti pilves ilm. Sajab lund, lörtsi, saartel ka vihma, kohati tuiskab. Hommikul Lääne-Eestis sadu hõreneb. Tuul pöördub edelast läände ja loodesse ning puhub 6–11, rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus –2 kuni +2 kraadi. Päeval pilvisus hõreneb. Ennelõunal sajab Ida-Eestis lund ja tuiskab, pärastlõunal on kohati lume- ja lörtsihood. Puhub lääne- ja loodetuul 6–11, rannikul puhanguti kuni 15 m/s, pärastlõunal loodetuul tugevneb 7–12, puhanguti 18, saartel ja rannikul 14–19, puhanguti 27 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus –2 kuni +2 kraadi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles