Käivitus rände- ja kliimamuutusteteemaline konkurss noortele

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Mondo noortekonkursi eesmärk on kutsuda üles noori mõtisklema rände- ja kliimamuutuste teemadel.
Mondo noortekonkursi eesmärk on kutsuda üles noori mõtisklema rände- ja kliimamuutuste teemadel. Foto: DAVID GRAY/REUTERS

Suurim arengukoostöö, humanitaarabi ja maailmaharidusega tegelev Eesti organisatsioon MTÜ Mondo kutsub 15–19-aastaseid noori osalema rände- ja kliimamuutusteteemalisel konkursil. Praktilisi ettevõtmisi ja loovtöid saab esitada kuu lõpuni.

Kliimamuutustele tähelepanu pööramine ning turvaliste rändekogemuste tagamine võib olla võimaluseks suurte ülemaailmsete muutuste loomisel. Tihti on keeruline otsustada, kuidas me selliste suurte muutustega suhestume – mida me märkame ja tunneme, kuidas reageerime ja milliseid muutusi ise loome. Mondo noortekonkursi eesmärk on kutsuda noori neil teemadel mõtisklema, arutlema ja ennast väljendama.

Konkursi kahte fookusteemat võib käsitleda loovtöö või praktiline tööna. Loovtöö formaat ei ole piiratud, osaleda võib fotoseeria, muusikavideo, maali, lühifilmi, koomiksi, tänavakunstiteose, lavastuse, lühijutu, kudumi, luuletuse või muuga. Praktilise tööna võib kas üksi või kuni kolmeliikmelise grupiga korraldada rände- või kliimamuutusteteemalise tegevuse – filmiõhtu või debati, aga ka flashmob'i, kontserdi, podcast'i või avaliku väljaastumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles