Täna on aasta kõige depressiivsem päev

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Fotolavastusel on antidepressantidest abi otsiv naine.
Fotolavastusel on antidepressantidest abi otsiv naine. Foto: Madis Veltman

Aasta kolmandat esmaspäeva kutsutakse kõige depressiivsemaks päevaks. Vaimse tervise edendamisega tegelev MTÜ Peaasi pakub oma kodulehel meeleolu parandamise kursust, mis on kuni 30-aastastele tasuta.

Aasta alguse muudab kõige keerulisemaks pime pühadejärgne periood. "Pühadeaeg toob paljudele rõõmu, kuid seevastu aasta alguses tuleb väike tagasilöök. Pime ilm, igapäevased kohustused, töörutiinid ja saabuvad arved võivad alandada meeleolu," rääkis MTÜ Peaasi tegevjuht Anna-Kaisa Oidermaa. "Just kõige keerulisematel aegadel on oluline luua enda vaimset tervist toetav õhkkond." 

"Veebikursuse eesmärk on anda vahendid, kuidas ennast mõista, uurida oma mõtteid, tundeid, toetada und ja suhtlemisoskust," lisas Oidermaa, kes soovitas panustada oma vaimsesse tervisesse süsteemsemalt. Kümnenädalane e-kursus on mõeldud noortele ja täiskasvanutele, kes kogevad alanenud meeleolu, langenud energiataset, huvide või elurõõmu vähenemist. "See ei tähenda tingimata, et inimesel on depressioon. Kuna tegemist on peamiste depressiooni sümptomitega, annab kursus juhtnöörid, kuidas depressiooni olemusest aru saada ja kuidas enesetunnet parandada. Ka need, kellele ei ole depressiooni diagnoosi, kuid kes kogevad esimesi sümptomeid, võivad kursusest ikkagi kasu saada ja oma enesetunnet parandada," sõnas Oidermaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles