Nelikümmend pluss üks aastat mälestusi kohalikust omavalitsusest

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Vaive Kors tööpostil 1990. aasta paiku.
Vaive Kors tööpostil 1990. aasta paiku. Foto: Erakogu

Sellest aastast jäi pensionile Vaive Kors, Virumaa naine, kes oli töötanud avaliku teenistujana viimased 41 aastat. See tähendab ametis olemist kahe riigikorra ajal: Vinni vallasekretärina alates Eesti taasiseseisvumise algusest, enne seda arvesekretärina ja külanõukogu sekretärina Viru-Jaagupi ja Vinni külanõukogus.

Mineviku peale mõelda pole naisel enda sõnutsi veel aega olnud. Siiski oli ta nõus jagama veidi mälestusi, millest kaugemad võivad uutele põlvkondadele kõlada päris ulmeliselt.

Külanõukogusse tööle sattumine ilmselt siiski kuigi ulmeline pole, tutvused ja õnnelikud juhused toovad häid tulemusi ju ka tänapäeval. Vaive Kors juhtus olema külanõukogu tolleaegse sekretäriga samal ajal juuksuris. “Tuli jutuks, et neil on vaba arveametniku koht ja kas mina ei tahaks tulla,” meenutab naine, kes oli tol ajal viimaseid päevi lapsehoolduspuhkusel ja pidanuks peagi naasma tööle Vinni näidissovhoostehnikumi (NST) raamatupidajana. See töö oli väga pingeline, lapsed olid väikesed ning pakutav koht asus kodu lähedal – seega oli ta kohe nõus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles