Raigo Piho kihutas lohesurfivõistlustel Eesti rekordi

Merly Raudla
Copy
Raigo Piho sõitis talvistel surfivõistlustel kiirusrekordi ja võitis kaks kuldmedalit.
Raigo Piho sõitis talvistel surfivõistlustel kiirusrekordi ja võitis kaks kuldmedalit. Foto: Erkki Soosaar

Rakverest pärit lohesurfar Raigo Piho teab, kuidas taltsutada lohet. Oma kaheksaruutmeetrise tormilohega purustas ta Häädemeestel peetud talvistel meistrivõistlustel lohesurfis Eesti kiirusrekordi – nüüd on see 108,86 kilomeetrit tunnis – ja võitis kuldmedali. Teise kuldmedali pälvis ta kõrgushüppes.

Kui tavalised inimesed panevad tuule tõustes taskusse telliskivi ning otsivad tormivarju, lähevad surfarid elevile ja kipuvad rannikule. Reedel olid Häädemeestel merejääl peetud lohesurfi meistrivõistlustel ilmataadi pakutud tingimused soodsad ning Rakvere juurtega ekstreemsportlane Raigo Piho tegi teoks oma unistuse ja kihutas jääl suuskadega üle saja kilomeetri tunnis. Sellega purustas ta 12 aastat vana rekordi ning mõistagi pälvis meistritiitli. Kõrgushüppes oli surfientusiasti minek samuti väga hea. Tulemusega 10,8 meetrit võitis ta samuti kuldmedali.

Piho kõneles, et väga ekstreemsete tingimuste tõttu asus võistlustulle vaid kümme sportlast. “Pöörased koos,” nentis kahe kuldmedali võrra rikkam Piho.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles